2023-09-05 Idealne żeberka dzięki grillom i akcesoriom marki Broil King! |
Grille gazowe oraz na pellet marki Broil King dają ogromne możliwości, aby móc przygotować na nich wspaniałe, delikatne i idealnie wypieczone żeberka. W tym artykule przedstawimy Wam grille marki Broil King, które pozwolą Wam osiągnąć najlepszy efekt grillowania. Skupimy się także na akcesoriach marki Broil King, dzięki którym uzyskacie soczyste, idealnie wypieczone i rozpływające się w ustach żeberka! Od dziś będzie to danie, które na stałe zagości w Waszym grillowym menu! Jesteśmy pewni, że zakochacie się w możliwościach grilli, akcesoriów jak i w samych przepisach, które zaproponujemy Wam właśnie w tym artykule! No to zaczynamy!
Grille marki Broil King, które przeniosą Was w świat BBQ!Soczyste i idealnie wypieczone żeberka stworzycie przy pomocy zarówno grilli gazowych jak i grilli na pellet oraz grilli węglowych. Najważniejsze podczas przygotowywania tego wyjątkowego dania jest długie grillowanie na ruszcie grilla i zastosowanie odpowiednich akcesoriów. Istotne jest również grillowanie żeberek nie bezpośrednio nad ogniem – maksymalna temperatura jaką możecie zastosować podczas pieczenia tego dania to 150℃. Warto również pamiętać o zamarynowaniu żeberek dzień wcześniej. Dlaczego jednak czas grillowania jest tak istotny? Kolagen, który znajduje się wewnątrz mięsa jak i mięśnie będą się rozpadać podczas grillowania a tłuszcz umożliwi przeniesienie smaku i aromatu, dzięki czemu żeberka uzyskają niepodważalne walory smakowe i zapachowe! Aby uzyskać najlepszy efekt grillowania warto zastosować metodę grillowania low and slow, która polega na grillowaniu mięsa w niskiej temperaturze, jednak przez długi czas. Gwarantujemy, że żeberka wyjdą Wam idealnie za każdym razem! Dobrze, ale przy pomocy, jakiego grilla uzyskamy najlepszy efekt? Tak naprawdę, każdy z grilli marki Broil King pozwoli Wam stworzyć smaczne i soczyste żeberka. Przedstawimy Wam poniżej kilka przykładowych modeli, które naszym zdaniem do tego zadania sprawdzą się idealnie! Grille na pellet marki Broil KingGrille na pellet marki Broil King dają możliwość precyzyjnej kontroli temperatury podczas każdego etapu grillowania. Są to najnowocześniejsze urządzenia ogrodowe, które dzięki zastosowaniu pelletu pozwolą dodatkowo fantastycznie podbić smak i aromat każdej potrawy. Umożliwiają one zarówno pieczenie, grillowanie jak i wędzenie potraw. Wystarczy wybrać odpowiedni tryb, aby rozpocząć swoją przygodę z grillowaniem! Grille na pellet marki Broil King to Królowie grillowania metodą „low and slow”! Mają one szeroki zakres temperatur bowiem możecie, dzięki wybraniu odpowiedniego trybu, grillować w temperaturze 315℃, podpiekać dania w temperaturze 175℃ lub wędzić w temperaturze 105℃. Wśród grilli na pellet marki Broil King znajdziecie: - Grill na pellet Crown 400 Broil King, - Grill na pellet Crown 500 Broil King, - Grill na pellet Regal 400 Broil King, - Grill na pellet Regal 500 Broil King, - Grill na pellet Regal 500X Broil King. Tak jak wspomnieliśmy grill zasilany jest pelletem, czyli potrawy opalane są niczym innym jak sprasowanym aromatycznym drewnem! Podczas spalania się pelletu uwalniany jest unikatowy dym, który okala potrawy nadając im niebywałych walorów smakowych i zapachowych. Obsługa grilli na pellet marki Broil King jest bardzo prosta i intuicyjna. Z przodu grilla znajduje się elektroniczny panel, który pozwala sterować temperaturą. Zbiornik w grillach na pellet pomieści naprawdę sporo pelletu – prawie 8 kg, który samoczynnie będzie dozowany przez urządzenie do żarnika, aby nastąpiło jego spalanie i uwolnienie fantastycznego dymu. Uzyskany w taki sposób dym pozwoli nadać potrawom nie tylko oryginalny smak, ale także niesamowitą teksturę! Podczas korzystania z grilli na pellet marki Broil King wystarczy, że ustawicie na grillu temperaturę 110-150℃ i położycie zamarynowane żeberka na ruszcie grilla. Teraz pozostaje Wam jedynie zamknąć pokrywę grilla i oczekiwać wspaniałego efektu grillowania! Żeberka, które umieścicie na grillu będą się równomiernie opiekały z każdej strony, wybierzcie zatem jedynie rodzaj pelletu, aby otrzymać jeszcze intensywniejszy aromat i smak potraw. Poniżej przedstawiamy Wam wybrane rodzaje pelletu jakie możecie zastosować w grillach na pellet marki Broil King:- Pellet do wędzenia mieszanka Grillers Select 9 kg Broil King – 63939, - Pellet do wędzenia z jabłoni 9 kg Broil King – 63923, - Pellet do wędzenia z orzecha amerykańskiego 9 kg Broil King – 63920, - Pellet do wędzenia z jadłoszynu 9 kg Broil King – 63921, - Pellet do wędzenia mieszanka Smoke Masters 9 kg Broil King – 63930. Dzięki pelletom drzewnym możecie dostosować smak żeberek do Waszych potrzeb i oczekiwań. Bawcie się smakiem i aromatem podczas każdego grillowania i odkrywajcie świat BBQ każdego dnia! Akcesoria do grillowania żeberek marki Broil KingPodczas grillowania żeberek nie może Wam zabraknąć takich akcesoriów jak żeliwna brytfanna do żeberek Broil King – 69615 oraz stojak do żeberek i pieczeni Broil King – 62602. Są to akcesoria, które pozwolą Wam uzyskać żeberka w całkowicie nowej i wyśmienitej odsłonie! Stojak do żeberek i pieczeni Broil King – 62602Marzą Wam się soczyste, miękkie i idealnie wypieczone żeberka? Ten wspaniały efekt uzyskacie, dzięki zastosowaniu nie tylko odpowiedniej temperatury w swoim grillu, ale także dzięki stojakowi do żeberek i pieczeni Broil King (62602). Stojak do żeberek to akcesorium całkowicie wielofunkcyjne. Będziecie mogli przygotować dzięki niemu nie tylko żeberka, ale i w punkt wypieczoną pieczeń. Dzięki konstrukcji stojaka do żeberek, danie to będzie wypiekało się równomiernie z każdej strony. Żeberka w stojaku umieszcza się w pozycji pionowej. Akcesorium pomieści aż 7 żeberek lub spory kawałek mięsa. Dodatkowo posiada uchwyty, które pozwalają szybko i wygodnie je wyciągnąć i włożyć do piekarnika grilla. Tego akcesorium nie może zabraknąć w Waszym wyposażeniu! Klonowa deska do grillowania Broil King – 63290Deska to akcesorium, które nadaje potrawom charakterystycznego dymnego aromatu, idealnie zatem sprawdzi się do grillowania żeberek jak i czerwonego mięsa! Klonową deskę do grillowania Broil King - 63290 na około godzinę przed grillowaniem należy namoczyć, natomiast tuż przed nałożeniem mięsa deskę należy osuszyć i nawilżyć dodatkowo oliwą z oliwek. Deskę kładziecie na ruszcie i dopiero w tym momencie możecie położyć na niej żeberka. Podczas grillowania i podpiekania uwalniany będzie dym, który przeniknie do mięsa nadając mu unikatowych walorów smakowych i zapachowych. Podczas grillowania deska będzie powoli się tlić i tworzyć niesamowity aromat. Deska wystarczy na 6 do 8 grillowań, należy jedynie odpowiednio ją wyczyścić – wszystko zależy od stopnia spalania się deski w trakcie grillowania. Klonowa deska do grillowania Broil King jest jednym z elementów systemu DO MORE, który możecie zastosować w każdym modelu grilla! Papier rzeźniczy do pieczenia Broil King – 69600Elegancki papier, który posiada logo marki Broil King na całej długości rolki. Papier sprawdzi się zarówno podczas grillowania, podpiekania potraw jak i możecie z powodzeniem użyć go do serwowania Waszych ulubionych potraw z grilla. Aby mięso nabrało odpowiedniej wilgotności oraz tektury warto pod koniec pieczenia zawinąć je właśnie w papier rzeźniczy do pieczenia Broil King (69600). Dzięki takiemu zabiegowi za każdym razem uzyskacie idealnie soczyste mięso, które wręcz będzie rozpływać się w ustach. Po wykorzystaniu papieru możecie wykorzystać go jako naturalną rozpałkę. Papier rzeźniczy to świetny zamiennik za folię aluminiową. Przepis na żeberka z grilla marki Broil King!„Przepis na żeberka z grilla w miodowej glazurze”Jeżeli marzy Wam się porcja solidnie grillowanego mięsa to „Przepis na żeberka z grilla w miodowej glazurze” został stworzony właśnie dla Was. Przygotujecie je oczywiście za pomocą metody low and slow. Mięso dzięki miodowej glazurze będzie delikatnie słodkie natomiast musztarda, czosnek, papryka i imbir dodatkowo podbiją smak. Podczas grillowania skorzystajcie koniecznie ze stojaka do żeberek i pieczeni, dzięki któremu mięso równomiernie wypiecze się Wam z każdej strony bez żadnego problemu. Przygotowanie dania zajmie Wam tylko chwilę, natomiast smak i aromat sprawią, że przepis będzie Waszym ulubionym. Poniżej link do tego fantastycznego przepisu: www.broilking.pl/przepisy/wieprzowina/przepis-na-zeberka-z-grilla-w-miodowej-glazurze „Przepis na żeberka z grilla przygotowywane metodą 3-2-1”Do tego przepisu możecie z powodzeniem wykorzystać Wasz grill gazowy. Przepis ten to świetna propozycja dla miłośników grillowania, którzy dopiero pierwszy raz podejmują rękawice podczas przygotowywania soczystych żeberek. Tutaj również wykorzystacie metodę grillowania low and slow, czyli grillowania przez dłuższy czas w niższej temperaturze. Metoda 3-2-1 polega na podzieleniu procesu grillowania żeberek na trzy etapy. W metodzie tej mięso jest wędzone na ciepło przez 3 godziny, następnie przez kolejne 2 godziny jest ono duszone w brytfannie żeliwnej a na sam koniec pozostaje 1 godzina grillowania już w końcowym sosie BBQ. Jesteśmy przekonani, że przepis wywoła uśmiech na Waszej twarzy i sprawi, że żeberka będą jednym z Waszych ulubionych dań przygotowywanych na grillu gazowym. Jeśli jesteście zainteresowani pełnym przepisem wówczas kliknijcie w poniższy link: https://www.broilking.pl/przepisy/wieprzowina/przepis-na-zeberka-z-grilla-przygotowane-metoda-3-2-1 „Przepis na grillowane żeberka w domowym teriyaki”Ten przepis zajmie Wam najwięcej czasu, jednak pozwoli osiągnąć spektakularne efekty, w których mięso samo będzie odchodziło od kości. Przepis jest prosty i przejrzysty zatem nie będziecie mieć z nim żadnego problemu, a mięso uzyskane za jego sprawą będzie charakteryzowało się słodkim i zarazem łagodnym posmakiem. Jeśli jesteście ciekawi, co kryje w sobie przepis to zapraszamy do lektury: https://www.broilking.pl/przepisy/wieprzowina/przepis-na-grillowane-zeberka-w-domowym-teriyaki Jeśli jeszcze nie próbowaliście przygotowywać na Waszym grillu fantastycznego dania jakim są żeberka to mamy nadzieję, że ten artykuł znacznie Wam w tym pomoże. Życzymy soczystego grillowania! |