Przedstawiamy Ambasadora Marki Broil King – Charliego Daigneaulta!

2014-08-05
Polska i kanadyjska kultura grillowania jeszcze nigdy nie były tak blisko!

Przedstawiamy Ambasadora Marki Broil King ? Charliego Daigneaulta! Pasjonat gotowania, uwielbiany przez telewidzów półfinalista programu Master Chef. Od dziewięciu lat mieszka i? gotuje w Polsce.

Swoją pasją do gotowania zaraził się w Kanadzie, mieszkając  na niewielkiej wyspie L?île Goyer. Już jako nastolatek podglądał prace kucharzy w zaprzyjaźnionej restauracji, prowadzonej przez Włocha, zwanego Bambino.  To on pomógł mu stawiać pierwsze kroki w kuchni. Bakcyla do grillowania Charlie przejął od swojego taty Rosaire, który jak nikt potrafi przyrządzić na grillu stek z bizona!

 

Charlie wspomina

 

Grille gazowe darzę szczególnym sentymentem. Powód?

Kanada, pamiętna zima z 1998 roku i? 24 dni bez prądu! Pomysłów na dania nie zabrakło, tak jak i chętnych do ich kosztowania. Z grillem nie ma mowy o kulinarnej rutynie.

I mówi to osoba, która przez prawie miesiąc serwowała dania z grilla na każdy obiad i kolację!

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel