2014-08-05 Przedstawiamy Ambasadora Marki Broil King – Charliego Daigneaulta! |
Polska i kanadyjska kultura grillowania jeszcze nigdy nie były tak blisko!
Przedstawiamy Ambasadora Marki Broil King ? Charliego Daigneaulta! Pasjonat gotowania, uwielbiany przez telewidzów półfinalista programu Master Chef. Od dziewięciu lat mieszka i? gotuje w Polsce. Swoją pasją do gotowania zaraził się w Kanadzie, mieszkając na niewielkiej wyspie L?île Goyer. Już jako nastolatek podglądał prace kucharzy w zaprzyjaźnionej restauracji, prowadzonej przez Włocha, zwanego Bambino. To on pomógł mu stawiać pierwsze kroki w kuchni. Bakcyla do grillowania Charlie przejął od swojego taty Rosaire, który jak nikt potrafi przyrządzić na grillu stek z bizona!
Charlie wspomina
Grille gazowe darzę szczególnym sentymentem. Powód? Kanada, pamiętna zima z 1998 roku i? 24 dni bez prądu! Pomysłów na dania nie zabrakło, tak jak i chętnych do ich kosztowania. Z grillem nie ma mowy o kulinarnej rutynie. I mówi to osoba, która przez prawie miesiąc serwowała dania z grilla na każdy obiad i kolację! |