Szybkowary

( ilość produktów: 6 )

Szybkowary

Szybkowary to bardzo szczelne garnki, w których w czasie gotowania następuje wzrost ciśnienia. Powoduje to wzrost temperatury wrzenia wody i skraca czas gotowania. Gotowanie w szybkowarze jest bardzo proste. Może trudno w to uwierzyć, ale szybkowar wynaleziono już w XVII wieku. Skonstruował go francuski fizyk i wynalazca Denis Papin w 1679 r.  Szybkowar ma prostą konstrukcję, którą współcześni producenci niewiele zmienili.

To gruby i ciężki garnek, z pokrywą bardzo szczelnie dociskaną specjalnym mechanizmem. Wykorzystuje do gotowania parę wodną. Gotowanie w szybkowarze ma niemal same zalety: jest bardzo proste, szybkie, oszczędza energię (gaz, prąd) i wodę. Co więcej, przygotowane w szybkowarze dania zachowują wartości odżywcze produktów, mają piękny aromat i kolor, a do tego są lekkostrawne. Wadą szybkowaru jest to, że nie można podczas gotowania otworzyć pokrywy i dodać np. przypraw. Wszystkie składniki ,potrawy trzeba włożyć na początku. Zalety Szybkowarów:  - do 70 % szybszy czas gotowania niż w tradycyjnym garnku - zdrowe i staranne przygotowywanie potraw dla świadomych zdrowego stylu życia - rozwinięta technologia, sprawdzona i bezpieczna - zdejmowany uchwyt z pokrywy, dla łatwego mycia - bezobsługowy system zaworów - trzy poziomy gotowania - czytelny wskaźnik poziomu temperatury  - wszechstronny materiał: Silargan i stal nierdzewna - certyfikat bezpieczeństwa TUV  - idealnie współgra z kuchenkami indukcyjnymi.
      Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
      Zamknij
      pixelpixel