Na grillu można przyrządzić więcej używając pokrywy

NA GRILLU WEBER MOŻNA PRZYRZĄDZIĆ UŻYWAJĄC POKRYWY

 weber master touch

Przyjrzyjcie się uważnie grillowi Weber. Widzicie pokrywę? To w niej przede wszystkim kryje się dusza i geniusz grilla firmy Weber. Pokrywa sama w sobie jest jedną z najważniejszych części grilla. To ona otwiera przed Wami nieograniczone możliwości, bez względu na to, co akurat macie ochotę zjeść.  

 

Gdy założyciel firmy Weber opracował pierwszy na świecie grill kotłowy, a także pierwszy grill Weber, inspirowały go w zasadzie stare, dobre, przyrządzane klasyczną metodą steki. Jego marzeniem było, aby móc raczyć rodzinę i znajomych doskonale upieczonymi, nieprzypalonymi stekami, bez względu na pogodę. Biorąc te właśnie względy pod uwagę, opracował całkiem nowy rodzaj grilla: okrągły i z zamknięciem. I nawet jeśli steki byty takie, jakie sobie wymarzył George, szybko okazało się, że wynalazek oferował znacznie więcej możliwości. Miał pomysł na coś, co zmieniło sposób postrzegania grilla jako urządzenia służącego wyłącznie do pieczenia steków, kotletów i hotdogów.

 

Poza wynalezieniem grilla, który nigdy nie powodował przypaleń i którego działanie nie zależało od pogody, George wynalazł produkt, który łączył w sobie wszystkie cechy pieca. Jego grill był w istocie uniwersalną maszyną gastronomiczną. 

 

NIEZBĘDNA POKRYWA

 

Zasadniczą rolę odegrała i nadal odgrywa pokrywa. To właśnie jest klucz do waszych sukcesów kulinarnych w dziedzinie BBQ. Złota zasada brzmi: „Zawsze używaj pokrywy!" W latach pięćdziesiątych odnoszono się sceptycznie do prezentowanego przez George'a grilla, który wyglądał dość niecodziennie. Był okrągły i miał pokrywę. Ale George wiedział, jakie możliwości kryją się w urządzeniu, które miał w rękach. Wraz z wynalezieniem grilla Weber George wpadł też na pomysł grillowania pośredniego. W kombinacji z pokrywą jego grill stał się nieoczekiwanie produktem umożliwiającym znacznie więcej niż pieczenie idealnych steków. To, co kiedyś było „funkcją specjalną", powoli stawało się naturalnym elementem grilla, tak naturalnym, jak ruszt.

 

OD STEKÓW PO PIECZENIE

 

Dzięki pokrywie i możliwości pieczenia metodą pośrednią grill Weber działa jak piec konwekcyjny, co znaczy, że kucharz ma do dyspozycji prawdziwy kombajn gastronomiczny. Urządzenie ma cechy i grilla, i pieca, dzięki czemu można na nim grillować, piec mięsa i różne wypieki, a także dusić, by wymienić tylko kilka ze sposobów przyrządzania potraw. Zatem dzięki pokrywie i właściwej metodzie grillowania na grillu Weber można przyrządzać w zasadzie wszystko. Wszystko, poczynając od steków i udek kurczaka, po indyka i inne pieczenie dużych rozmiarów. Ale to nie wszystko. Obecnie grill Weber to piec sam w sobie.

 

ŻADNYCH OGRANICZEŃ

 

Uzupełnienie grilla o uchwyt na pieczeń, szpadki do szaszłyków, kamień do pieczenia pizzy, stojak do pieczenia drobiu lub na przykład płytę do smażenia albo pojemnik do wędzenia, i można przyrządzać, co tylko fantazja podpowie lub za czym zatęsknią kubki smakowe. Duszenie, obracanie, smażenie tradycyjne lub typu stir fry, wędzenie, pieczenie, grillowanie... wszystko jest możliwe! Niezależnie od tego, czy ktoś woli delikatne steki, soczyste pieczenie bądź chrupiące warzywa albo wypieki w rodzaju pizzy, chleba lub ciast, grill Weber nie tylko umożliwia przygotowanie wszystkich tych smakołyków, ale też gwarantuje idealny rezultat. To idealne narzędzie, które może konkurować z piecem. Dlaczego? Bo można na nim przyrządzać całe mnóstwo potraw...

 

LEPSZE REZULTATY — WIĘCEJ PRZYTULNOŚCI

 

Poza pokrywą i otworami wentylacyjnymi zaletą grilla Weber jest fakt, że może stać na zewnątrz. Podczas gdy obróbka cieplna w piecu polega na wykorzystaniu suchego powietrza, powietrze i wilgoć panująca wokół grilla pozwalają zachować soczystość potrawy i zapewniają jej większą delikatność. Jest to szczególnie ważne np. przy przygotowywaniu pieczeni. Dzięki temu mięso nie wyschnie, a przypieczone miejsca na jego powierzchni podkreślą jego smak i aromat. W trakcie wypiekania chleba wilgotność pomaga w uzyskaniu bardziej miękkiego, gąbczastego wypieku, a wysoka temperatura, którą grill może osiągnąć, świetnie nadaje się do pieczenia pizzy. Oczywiście oprócz tego atutem jest pewien rodzaj autentyczności i przytulności wokół grilla. Nie ma nic lepszego niż barbecue na podwórku, gdy wokół grilla gromadzą się dzieciaki, rodzina i znajomi w oczekiwaniu na cudowne jedzenie. Szczególny klimat panujący podczas wieczornego grillowania, atmosfera relaksu, dobrane towarzystwo skupione wokół ognia, i wszystko to z dala od natłoku zdarzeń i problemów dnia codziennego. A smak tych niezapomnianych chwil akcentuje cała gama pysznych niespodzianek tuż pod pokrywą grilla!

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel