Wędzarnie ogrodowe


Niebanalny aromat i smak wędlin, mięs, ryb czy serów możemy uzyskać w procesie wędzenia. W dzisiejszych czasach nie trzeba znać tajników tradycyjnej sztuki konserwowania żywności dymem, by móc cieszyć się smakiem domowej szynki, kiełbas i innych smakołyków. Nowoczesne wędzarnie ogrodowe dostępne w naszym asortymencie dają pewność, że potrawy będą smaczne, zdrowe i idealnie przyrządzone. Związki chemiczne osadzające się na powierzchni żywności dokładnie ją konserwują, choć działają tylko powierzchownie. Zmieniają jednocześnie smak i zapach produktów. Dym działa bakteriobójczo i grzybobójczo. Kolor i aromat produktów zależy nie tylko od metody wędzenia, ale i od zastosowanego drewna. W nowoczesnych wędzarniach ogrodowych wykorzystuje się specjalne brykiety lub trociny. Do procesu wykorzystuje się drewno drzew liściastych, w tym olchy, buku, dębu, ale i drzew owocowych. Wyróżnia się wędzenie zimne, w temperaturze od 16 do 22°C, ciepłe od 22 do 40°C i gorące od 40 do 90°C.

Profesjonalne maszyny wędzarnicze pozwalają uzyskać znakomitą jakość potraw bez konieczności ciągłego pilnowania temperatury. Urządzenia są sterowane automatycznie i proste w obsłudze. Zwolennikom metod tradycyjnych polecamy grille z wędzarnią.

Wędzarnie ogrodowe

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel