Cechy grilli węglowych Weber
Cechy grilli węglowych
Jest weekend, Twoi goście mają przybyć niebawem, a menu jest już zaplanowane. Trzeba trochę czasu aby rozwodzić się nad szczegółami, rozpalić grilla na węgiel drzewny, cieszyć się zapachem i trzaskiem brykietów i zanurzyć się w atmosferze grilla. To jest istota grilla węglowego.
Co cechuje grille węglowe Weber?
- Pokrywa i misa wykonana w USA ze stali niskowęglowej i pokryta emalią porcelanową wewnątrz i na zewnątrz co daje doskonałe zabezpieczenie przed rdzą jak również pozwala poprawić właściwości termiczne – tworzy efekt odbicia ciepła dlatego dzięki czemu grill znacznie szybciej się rozgrzewa a straty ciepła są niewielkie
- Przesłony do regulacji przepływu powietrza przez palenisko wykonane z aluminium co sprawia, że są odporne na warunki atmosferyczne oraz na zmiany temperatury jakie występują w trakcie grillowania. To dzięki tym przesłonom mamy możliwość regulacji temperatury oraz wygaszenia brykietu po zakończonym grillowaniu – wygaszone brykiety można będzie na nowo rozpalić w trakcie następnego grillowania także daje to również oszczędność.
- Nienagrzewające się uchwyty z nylonu są solidne ale również niezależnie od temperatury w jakiej grillujemy oraz czasu będą zawsze bezpieczne w dotyku gołą ręką. Dodatkowo większość uchwytów wyposażona jest w uchwyty na akcesoria
- Przełomową i rewolucyjną cechą grilli węglowych jest system One-Touch – to opatentowany przez Webera system pozbywania się popiołu z dna grilla – dzięki temu nie musisz wywracać grilla nogami do góry aby dokładnie go posprzątać – wystarczy kilka ruchów uchwytem a aluminiowe „łapki” wygarną popiół.
- Dodatkowo każdy grill węglowy wyposażony jest w koła, które ułatwiają przemieszczanie i są odporne na każdą pogodę
- Dozownik do brykietu jest na wyposażeniu każdego grilla węglowego – pozwala na łatwe nabranie odpowiedniej ilości brykiety